فضائل و ثواب خواندن زیارت اربعین در بسیاری از کتب ذکر شده است و در احادیث مختلف به آن اشاره شده  در این مقاله از تسکین  مهم‌ترین فضایل زیارت اربعین ذکر شده  و در ادامه به خواص و ثواب زیارت اربعین خواهیم پرداخت.

زیارت اربعین

اربعین، به چهلمین روز شهادت امام حسین علیه السلام و یارانش در واقعه کربلا اطلاق می‌شود که جانشان را فدای دین کردند. زیارت اربعین  در روز بیستم ماه صفر واقع شده که فضیلت بسیار دارد.

ثواب زیارت اربعین که در این روز ذکر شده  و مستحب است، در کتب ادعیه آمده است  که این متن از طریق صفوان جمال از امام صادق علیه السلام روایت شده است.

زیارت دیگر آن است که جابر بن عبدالله انصاری در این روز خوانده است و متن زیارت به عنوان زیارت‌نامه آن امام در نیمه ماه رجب نقل شده و با جمله “السلام علیکم یا آل الله…” شروع می‌شود.

مورخان نوشته‌اند که جابر بن عبدالله انصاری همراه با عطیه عوفی موفق شدند که در همان اولین اربعین پس از عاشورا به زیارت امام حسین علیه السلام نائل آیند. او که آن هنگام نابینا بود، در فرات غسل کرد و خود را خوشبو ساخت و گام‌های کوچک برداشت تا سر قبر حسین بن علی علیهما السلام آمد و با راهنمایی عطیه، دست روی قبر امام حسین (ع) نهاد و بیهوش شد. وقتی به هوش آمد، سه بار گفت: “یا حسین!” سپس گفت: “حبیب لا یجیب حبیبه…” آنگاه زیارتی خواند و روی به سایر شهدا کرد و آنان را هم زیارت نمود.

فضائل و ثواب زیارت اربعین با پای پیاده

 

 

ثواب زیارت امام حسین در اربعین
ثواب زیارت امام حسین در اربعین

زیارت امام حسین(علیه السلام) در هر زمانی مستحب است و ثواب و خواص فراوانی دارد. اما ثواب زیارت اربعین امام حسین(علیه السلام) كه چهلمین روز شهادت ایشان و یاران با وفایش است و مصادف با ۲۰ صفر است  از امتیاز و فضیلت ویژه‌ای برخوردار است و حضور در بارگاه این امام شهید و خواندن زیارت اربعین در این روز، ثواب خاص و ویژه ای دارد.

ثواب زیارت اربعین امام حسین علیه الاسلام با پای پیاده در روایاتی از  حضرت صادق (علیه السلام) درباره ثواب زیارت امام حسین (علیه السلام) در كربلا آمده است: كسى كه با پای پیاده به زیارت امام حسین(علیه السلام) برود، خداوند به هر قدمى كه برمی دارد یك حسنه برایش نوشته و یك گناه از او محو مى‏ فرماید و یك درجه مرتبه‏ اش را بالا مى‏ برد.

وقتى به زیارت رفت، حق تعالى دو فرشته را موكل او مى‏‌فرماید كه آنچه خیر از دهان او خارج می‌شود را نوشته و آنچه شر و بد است را ننویسند و وقتى برگشت با او وداع كرده و به وى مى‏‌گویند: اى ولىّ خدا! گناهانت آمرزیده شد و تو از افراد حزب خدا و حزب رسول او و حزب اهل‌بیت رسولش هستی، به خدا قسم! هرگز تو آتش را به چشم نخواهی دید و آتش نیز هرگز تو را نخواهد دید و تو را طعمه خود نخواهد كرد.

خواص و آثار گریه کردن برای امام حسین را بخوانید.

 

بازگشت اسرا برای زیارت اربعین

شیخ طوسی، به بیستم صفر یا اربعین، زمانی که اسرای کربلا از شام به مدینه بازگشتند، اشاره کرده است. باید اضافه کرد که یک منبع دیگر، اربعین را زمان بازگشت اسرا از شام به “کربلا” تعیین کرده است. از نظر منابع کهن، باید گفت که اعتبار اظهارات اولیه بیشتر از اظهارات دومی است. با این حال، علامه مجلسی پس از نقل هر دو اطلاعات، اظهار کرده است که احتمال صحت هر دو اظهار (از نظر زمانی) کم است.

ایشان این تردید را در کتاب شخصی خود “زاد المعاد” نیز اشاره کرده است. با این حال، در متون نسبتاً قدیمی مانند “لهوف” و “مثیرالاحزان” ذکر شده است که اربعین مربوط به زمان بازگشت اسرا از شام به کربلا است. اسرای کربلا از راهنمایان خواستند تا آنها را از کربلا عبور دهند.

مهم است به یاد داش باشید که این دو کتاب، علاوه بر داشتن مطالب مفید، شامل اخبار ضعیف و افسانه‌ای نیز هستند که برای درک آن‌ها باید با متون کهن‌تر مقایسه شوند و اخبارشان ارزیابی گردند. همچنین، منابعی که بعد از “لهوف”، از آن کتاب نقل می‌کنند، باید به عنوان یک منبع مستند و مستقل مورد توجه قرار نگیرند. کتبی از قبیل “حبیب السیر” که از آن منابع خبر بازگشت اسرا به کربلا را آورده‌اند، نمی‌توانند به عنوان منابع قابل اطمینان مورد استناد قرار گیرند.

در اینجا مناسب است به دو نقل درباره تاریخ ورود اسرا به دمشق اشاره کنیم. اولین نقل از ابوریحان بیرونی است که اینگونه نوشته است: در روز اول ماه صفر، سر امام حسین علیه السلام وارد دمشق شد.

استخاره تلفنی تماس بگیرید

علل بزرگداشت اربعین

 

علل بزرگداشت اربعین
علل بزرگداشت اربعین

بزرگداشت اربعین حسینی یکی از مراسم مهم و معنوی برای شیعیان است که هر ساله در روز چهلم پس از عاشورا، یادآور شهادت امام حسین (ع) و همراهانش در واقعه کربلا است. این مراسم به دلایل مختلفی برای شیعیان و بزرگان دین اهمیت دارد .

یکی از دلایل بزرگداشت اربعین حسینی، اعمال مخصوصی است که ائمه و بزرگان دین در این روز دستور داده‌اند. این اعمال نشان از اهمیت و تأکید ائمه و بزرگان دین بر این روز دارد و نشان می‌دهد که اربعین حسینی به عنوان یک روز مخصوص و مهم شناخته شده است.

همچنین، اربعین حسینی به عنوان یک نشانه از مؤمن بودن شخص شناخته شده است. به عنوان مثال، حضرت امام حسن عسکری (ع) زیارت اربعین امام حسین (ع) را یکی از نشانه‌های مؤمن برشمرده است که نشان‌دهنده اهمیت و ارزش این روز برای شیعیان است.

در ضمن، برخی روایات نیز به گریه آسمان و زمین و خورشید و ملائکه در روز اربعین حسینی اشاره دارند که نشان‌دهنده تأثیرگذاری و تأثیرگذار بودن این روز در عالم معنوی است.

 

زیارت عاشورا صوتی، با صدای سماواتی، کریمی، فرهمند و ارضی

زیارت اربعین در سیره ائمه

اربعین حسینی یکی از مراسم مهم و معنوی برای شیعیان است که توسط ائمه و بزرگان دین به ویژه امامان اطهار (ع) و بزرگان دین مورد تأکید و بزرگداشت قرار گرفته است. در زیر به برخی از سخنان امامان و بزرگان دین درباره اربعین حسینی اشاره خواهیم کرد:

1. حضرت امام حسن عسکری (ع):
حضرت امام حسن عسکری (ع) درباره اربعین حسینی فرموده‌اند: “هر کسی که در روز اربعین حسین (ع) بگرید، خداوند عزوجل به او هزار حسنه نوشته و هزار گناه از او پاک می‌کند و به او هزار مقام در بهشت می‌دهد.”

2. حضرت امام صادق (ع):
حضرت امام صادق (ع) درباره اربعین حسینی فرموده‌اند: “پیروان ما هستند کسانی که روز اربعین حسین (ع) را با غم و اندوه سپری می‌کنند.”

3. حضرت امام خمینی (ره):
حضرت امام خمینی (ره) نیز درباره اربعین حسینی فرموده‌اند: “روز اربعین، روز تجدید عهد با امام حسین (ع) است و آغاز یک مسیر جدید برای همه ملت‌های جهان است.”

این نقل‌قول‌ها نشان می‌دهد که امامان و بزرگان دین به اربعین حسینی بسیار اهمیت می‌دهند و تأکید دارند که شیعیان باید این روز را به عنوان یک فرصت برای خودشناسی و خداشناسی قدر بداند.

فضایل زیارت اربعین و شهید قاضی طباطبائی

 

فضایل زیارت اربعین
فضایل زیارت اربعین

شهید قاضی طباطبائی، یکی از شخصیت‌های بزرگ و ماندگار در تاریخ اسلام و شیعه بود. او یکی از علمای برجسته‌ی دینی بود که علاقه‌مند به تحقیقات و نوشتن بود. شهید قاضی طباطبائی مجموعه‌ای از تحقیقات گسترده  درباره مسائل مختلف دینی انجام داد. یکی از مهمترین آثار او، کتابی با نام «تحقیق درباره اولین اربعین حضرت سید الشهداء» است.

این کتاب به عنوان یکی از مؤلفات برجسته در مورد رویدادهای مهم دینی شناخته شده و اخیرا به شکل تازه‌ای چاپ شده است. او در این اثر به تحلیل و بررسی اولین اربعین و زیارت حضرت امام حسین(ع) پرداخته است و سعی در روشن کردن ماهیت و اهمیت این رویداد دینی دارد.

شهید قاضی طباطبائی با تحقیق دقیق و دل‌سوزانه خود، سعی کرده است تا خوانندگان را به درک بهتری از این رویداد مهم و تاثیرگذار در تاریخ اسلام و شیعه برساند. با تأکید بر اهمیت و رویکرد علمی‌اش، او توانسته است تا مفاهیمی مانند محبت و ارادت به اهل بیت(ع) و انعکاس آنها در زندگی مسلمانان را به خوبی مورد تأکید و تبیین قرار دهد. شهید قاضی طباطبائی با تلاش‌های خود، مانعی ناپذیر در انتقال و گسترش ارزش‌های دینی و انسانی بوده و به عنوان یک پژوهشگر و فعال دینی یادآوری ماندگاری برای نام خود در تاریخ گذاشته است.

اعمال و فضیلت ماه محرم

آثار زیارت اربعین

زیارت اربعین یکی از مهمترین و معنوی‌ترین زیارت‌ها در اسلام است. این زیارت اهمیتی ویژه در ایران و در میان جوامع شیعه دارد. خواندن این زیارت در روز اربعین و مشارکت در مراسم این روز مقدس، به عنوان یک همایش عمیق به ارادت و وفاداری به اهل بیت و تأکید بر ارزش‌های دینی و اخلاقی است  از جمله فضایل و ثواب خواندن زیارت اربعین می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آمرزش گناهان: خواندن زیارت اربعین و شرکت در مراسم این روز مقدس می‌تواند منجر به آمرزش گناهان شود. به عبارتی دیگر، این عمل می‌تواند به تجدید توبه و پاکسازی روحیه فرد کمک کند.
  • ارتقاء روحیه و ایمان: زیارت اربعین به عنوان یک عمل عبادی، می‌تواند روحیه و ایمان افراد را تقویت کرده و بهبود بخشد.
  • ثواب زیارت اربعین: طبق احادیث و روایات معتبر، زیارت اربعین با ثواب بسیار بالا همراه است. بنابراین، شرکت در این مراسم و خواندن زیارت اربعین می‌تواند موجب بهره‌مندی از ثواب‌های فراوان شود.
  • استجابت دعا: فضیلت شرکت در زیارت اربعین می‌تواند منجر به پذیرش دعاها و آرزوها در پیشگاه حضرت واصل گردد و بستر مناسبی برای تحقق آرزوهای مؤمنان فراهم سازد.
  • ثبات و تقویت ارتباط با اهل بیت: زیارت اربعین و شرکت در این مراسم می‌تواند به تثبیت و تقویت ارتباط مؤمنان با اهل بیت و امام حسین(ع) کمک کند.
  • حال خوب: شرکت در این مراسم می‌تواند منجر به رسیدن به سلامتی روحی و جسمی و روحیه خوب شود. به طور کلی، زیارت اربعین و شرکت در این مراسم تأثیراتی عمیق در زندگی مؤمنان دارد و ثواب‌های فراوانی به همراه دارد.

چهل مورد از فضایل و ثواب زیارت امام حسین (علیه السلام)

 

  1. روزى و رزق انسان را زیاد مى كند.
  2. عمر را طولانى‌تر مى كند.
  3. خطرات و بلایا را دفع مى كند.
  4. گناهان گذشته و آینده را مى آمرزد و پاک می‌کند.
  5. در حدیثی آمده: زائر مى تواند تا پنجاه نفر را شفاعت كند.
  6. حاجات و دعا او كنار قبر مستجاب است .
  7. ملائكه براى زوار امام حسین (علیه السلام) دعا و طلب خیر مى كنند.
  8. نام او را در اعلى علیین مى نویسند.
  9. هنگام خروج شدن از منزل از گناه خارج مى شود.
  10. ثواب هزار حج مقبول دارد.
  11. ملائكه مأمور حفظ جان و مالش هستند تا برگردد.
  12. روز قیامت خداوند بهترین حافظ اوست .
  13.  در قدم اول آمرزیده و در قدمهاى بعدى با توسل به امام  حسین مقرب درگاه حق می‌گردد.
  14.  به هر درهمى ده هزار درهم در دنیا و آخرت به او پاداش مى دهند.
  15. در قیامت همه آرزو مخواهند کرد که ای کاش  از زوار آن امام حسین علیه السلام باشند.
  16.  زوار امام حسین علیه السلام در قیامت بر سفره‌هاى نور خواهند نشست.
  17. زوار امام حسین علیه السلام در کنار رسول خدا و امام على(ع) و حضرت فاطمه علیهم السلام هستند.
  18.  زوار امام حسین علیه السلام چهل سال قبل از دیگران به بهشت داخل خواهند شد.
  19. خداوند مهمات او در دنیا  را بر آورده مى كند.
  20. زائر امام حسین علیه السلام به ثواب شهید مى میرد.
  21.  ثواب زیارت اربعین دو ماه اعتكاف و روزه در مسجدالحرام را دارد.
  22.  زیارت هر ماه امام حسین علیه السلام ثواب هزار شهید دارد.
  23.  هر یك قدم كه با پاى پیاده برمیدارد موجب هزار حسنه و آمرزش هزار گناه و بالا رفتن هزار درجه ، براى زائر مى‌شود.
  24. هر قدم كه با پای  پیاده بردارد ثواب آزاد كردن یك بنده از فرزندان اسماعیل دارد.
  25.  هر یك روز اقامت نزد امام حسین، معادل هزار ماه است .
  26. هر قدم كه برمی‌دارد ثواب یك حج و هر قدم كه بر مى دارد ثواب یک عمره دارد، به شرط آنكه ریا نباشد.
  27.  زیارت اربعین سیدالشهداء علیه السلام ثواب هزار شهید از شهداى بدر دارد.
  28.  زیارت سیدالشهداء علیه السلام ثواب هزار صدقه مقبول شده را دارد.
  29.  هزار روزه
  30.  هزار بنده آزاد كردن
  31.  زائر امام حسین علیه السلام در اربعین اگر از اشقیاء باشد، جزء سعادتمندان نوشته مى شود.
  32. ثوابزیارت اربعین برابر است با آماده كردن هزار اسب با زین و لجام در راه خدا دارد.
  33.  زیارت اربعین امام حسین علیه السلام، زیارت خداست .
  34.  ثوابو فضایل زیارت اربعین برابر است  هزار جنگ همراه با پیامبر مرسل یا امام عادل دارد.
  35.  ثواب زیارت اربعین امام حسین علیه السلام قابل شمارش نیست .
  36.  زیارت امام حسین در عرفه ثواب یك میلیون حج و یك میلیون عمره دارد.
  37.  زیارت و ثواب اربعین امام حسین علیه السلام بهترین عمل است .
  38.  خداوند به زائر امام حسین علیه السلام  در اربعین مباهات مى كند.
  39. پیامبر و ائمه اطهار علیهم السلام براى رائر امام حسین دعا مى كنند.
  40.  پیامبر صلی الله علیه و آله و ملائكه در قیامت با زائر ملاقات و روبوسی مى كنند و با امام حسین علیه السلام محشور مى‌شود.

مقالات مرتبط

استخاره تلفنی رایگان

استخاره واقعی برای کار

استخاره ازدواج

استخاره طلاق

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا